INCEPUT: Manifest pentru Viata in Romania anului 2012

Marsul pentru Viata Bucuresti 2011

Prima postare din acest blog al punctului de lucru din Bucuresti, al Asociatiei “Darul Vietii” din Timisoara, este o incercare de a inventaria cateva probleme ale culturii mortii in Romania.

Romania si Europa trec prin momente de criza economica grava, la care au contribuit numerosi factori, cei de origine morala neocupand ultimul loc.

Oare folosirea adecvata a resurselor morale ar putea ajuta iesirea din criza? Raspunsul este “Da” si este ilustrat de evolutia economica din Polonia sau Croatia, dar si de evolutia constitutionala a Ungariei sau ale recentei politici demografice a Rusiei, care isi respecta si isi recupereaza valorile reprezentand insasi esenta natiunilor lor.

Cele 12 puncte ale acestui Manifest pentru Viata reprezinta puncte de actiune pentru noi. Totodata se adreseaza tuturor celor care doresc o schimbare morala, care nu se tem  sa recunoasca adevarul pentru ca apoi sa il proclame semenilor lor. In primul rand tinerilor care, printr-un prezent curajos, pot fundamenta un viitor frumos pentru ei si copii lor, intr-o tara binecuvantata de Bunul Dumnezeu.

1. Avortul la cerere a fost legalizat de comunisti in 1957, moment din care s-au eliminat oficial, prin metode chirurgicale mai mult de 22 178 906 de copiii pana in 2008 (datele din 1981 si 1983 nu sunt disponibile!). Acest act de ucidere a unei fiinte umane se face fara nici o justificare, in baza unor criterii arbitrar stabilite de femeia care decide ca are o problema prin prezenta graviditatii. Decretul din 26 Decembrie 1989,  emis de un organism politic emergent in timpuri politice tulburi si neales in mod democratic, a continuat sa ofere cadrul legal pentru eliminarea dupa propria vointa, fara justificare, a copilasilor nenascuti nedoriti.

Noile descoperiri stiintifice, recentele hotarari judecatoresti date de Curtea Europeana de Justitie, evolutiile constitutionale ale altor tari referitor la momentul inceperii vietii umane, traditia noastra de popor crestin,  epoca glaciara demografica si consecintele acesteia pe plan economic si chiar in planul supravietuirii natiunii romane constituie suficiente argumente pentru a ne motiva puternic sa repunem in discutie decretul prin care s-a liberalizat  avortul in Romania si a ajuta pe cei din jurul nostru, inclusiv pe politicieni,  sa inteleaga ca viata incepe din momentul conceptiei. Noi, supravietuitorii, sa oprim un genocid care dureaza de 55 de ani!

2. Este necesara recunoasterea fatului ca al doilea pacient si introducerea terapiei fetale pentru a inlocui eugenismul si eutanasia prenatale. La aceastea se adauga investirea in urmarirea adecvata a sarcinilor, modernizarea maternitatilor si promovarea unor protocoale bune pentru nasterii in scopul reducerii mortalitatii materne cu care se confrunta Romania. Se impune aplicarea prompta a masurilor in plan disciplinar si penal cadrelor medicale vinovate de malpraxis.

3. Extinderea retelelor de sustinere a femeilor in dificultate si a familiilor cu copii cu afectiuni genetice, in paralel cu incurajarea economica a familiilor cu copii, sunt interventii care pot duce la reducerea eugenismului si eliminarii copilasilor pe baza unor argumente strict economice, absolut nedemne de o societate cu adevarat civilizata.

4. Cercetare riguroasa a consecintelor celor aproape 55 de ani de avort in planul multiplei patologii, dar si in palnurile social, economic, cultural si prezentarea rezultatelor tuturor romanilor, inclusiv celor responsabili de elaborarea unor politici demografice, sanitare, economice responsabile.

5. Intre timp se impune militarea pentru un control riguros al avorturilor cu asa-zisa justificare medicala din punct de vedere al sanatatii mamei sau copilului, pentru care nu exista protocoale oficiale, in fapt o “justificarea” pentru avorturi in stadii avansate de sarcina nedorita sau cu rol eugenic.

Introducerea obligativitatii declararii intregii activitati desfasurate de clinicile private care ofera avorturi, planning familial pentru evaluarea statistica a pierderi de vieti umane fara aparare, dar si  a profesionalismului medicilor avortionisti, avand in vedere cazurile prezentate de mass media ilustrand grave erori medicale. Si monitorizarea  castigului in plan financiar al industriei “avortului”, deci a banilor obtinuti prin varsare de sange nevinovat.

6. Cercetarea adecvata a adevaratelor cauze ale infertilitatii in Romania si introducere a NaProTehnologiei,  care se adreseaza adevaratelor cauze ale infertilitatii si are o rata de succes mult superioara IVF.

7.  Anul 2011 a insemnat legalizarea IVF in Romania si desfasurarea unui program subsidiat. Consideram ca este necesara monitorizarea stricta a “eficientei” clinicilor care au beneficiat de banul public, de urmarirea atenta a consecintelor asupra sanatatii femeilor care participa, dar si a sortii embrionilor rezultati si a modului in care se aplica eugenismul pre-implant si “reducerea” (avortarea) embrionilor implantati. La fiecare ciclu de fertilizare artificiala se “produc” 30-60-80 de fiinte umane in stadiul de dezvoltare embrionara, a caror soarta e de asemena arbitrar stabilita. In final e necesara interzicerea IVF.

8.  Sunt necesare campanii de informare bazate pe date stiintifice riguroase asupra consecintelor avortului, contraceptiei, educatiei sexuale promovate in numele libertatii totale. Totodata trebuie sanctionate organizatiile  si firmele care dezinformeaza  cronic publicul, ignorand statistici si cercetari indicand consecintele negative pentru sanatate. Un exemplu il reprezinta introducerea RU 486 care se poate cumpara inclusiv pe internet, dar care a provocat deja moartea a cel putin 3 romance.

9. Stavilirea campanie de educatie sexuala prin care se incurajeaza inceperea vietii sexuala la o varsta la care copiii ar trebui sa invete si sa se joace. Aceste campanii sunt asociate cu oferirea de contraceptionale ale caror efecte pentru restul vietii  inca nu sunt explorate, expunandu-i totodata si bolilor cu transmisiune sexual, sarcinilor si avorturilor in adolescenta. Inlocuirea acesteia c recunoasterea rolul primordial al parintilor in educarea copiilor lor prin formarea caracterului si incurajarea castitatii.

10. Interzicerea promovarii culturii pornografice prin mijloacele mass-media, in primul rand prin cele publice, deci platite din buzunarul contribuabilului.

11. Informarea politicienilor asupra gravelor probleme mentionate in acest manifest si sustinerea politicienilor favorabili culturii vietii.

12. Colaborarea cu forte  cu interese similare la nivel national si european.

Suntem deschisi sugestiilor!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: