MARSUL PENTRU VIATA DUBLIN 2011

Mars pentru Viata  irlandez s-a desfasurat in 2011 pe 2 iulie, la Dublin. A fost o experienta deosebita sa fim martorii entuziasmului si hotararii participantilor, dintre care, in estimarile mele, o treime erau copii, de toate varstele, in fasa, mergand copacel-copacel pe langa caruciorul fratelui sau surorii, primele clase, liceeni. Toate denominatiile erau prezente si mai bine de 7000 de irlandezi din toate colturile Irlandei si Irlandei de Nord au venit la Dublin.

Marsul a inceput in apropierea primei maternitati din lume, “Rotunda”, a traversat centrul si s-a incheiat in fata parlamentului irlandez, cu discursurile unor conducatori ai miscarii pro-life. Irlanda a fost si este sub o enorma presiune internationala sa legalizeze avortul.

Dana Rosemary Scallon, bine cunoscuta cantareata catolica, fosta europarlamentara si sustinatoare a HLI Irlanda, a afirmat ca politicienii sunt in slujba cetatenilor si nu pentru a lua decizii in locul lor sau pentru a permite Europei sa le impuna avortul, iar Constitutia apartine cetatenilor.

Youth Defence prin Carolyn Johnson afirma ca oamenii “cer transparenta si onestitate, si cerem ca acest guvern sa asculte majoritatea pro-life care spune DA vietii si NU avortului”.

Precious Life din Irlanda de Nord prin presedinta Bernadette Smyth a afirmat in fata multimii entuziasmate ca Irlanda este o lumina pentru lume prin apararea vietii.

Din Irlanda ne vin multe vesti bune si va vom tine la curent.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: