Actualizarea stadiului proiectului de lege privind consilierea femeilor inaintea unui avort

Propunerea legislativă privind înfiinţarea, funcţionarea şi organizarea cabinetelor de consiliere pentru criza de sarcină a fost inaintata la Senat dupa primirea unui aviz favorabil de la Consiliul legislativ , cu nr. 356/26.04.2012. Cum proiectul de lege se afla in discutie publica pana la 19 mai 2012, inca puteti trimite opiniile dumneavoastra, ACTUALIZATE.

Subliniez ACTUALIZATE deoarece schimbari s-au adus, char esentiale: “este necesara eliminarea din cuprinsul modelului Certificatului de consiliere din anexa a expresiei ‘Am fost informata ca avortul inseamna incetarea unui vieti, deorece fatul este o fiinta umana vie chiar din momentul concepiei sale.'”

In opinia noastra comisia legislativa a preluat aproape cuvant cu cuvant, argumentele celor care se opun consilierii dar nu avortului, contraceptiei si educatiei sexuale strict biologice. A fost preluat inclusiv argumentul conform caruia avortul este “Sigur”. La dezbaterea publica de la grupul PNL nu s-au sfiit sa spuna ca avortul este mai sigur decat o sarcina!

In aceste conditii Asociatia “Darul Vietii” din Timisoara considera ca trebuie ceruta cu o hotarare de nezdruncinat interzicerea avortului, dar si punerea in discutie a efectelor contraceptivelor si de asemenea interzicerea acestora. In timp ce in alte tari, un exemplu fiind Filipinele, se dau batalii curajoase pentru a mentine contraceptivele ilegale, in Romania acestea au fost legalizate fara discutii, dezbateri, in apele tulburi din primii ani ai “tranzitiei”.

Vom reveni cu precizari.

Cititi si:

Memoriu adresat Parlamentului şi Guvernului României de către Asociaţia Darul Vieţii din Timişoara

Să fie urmările avortului în România doar o impresie?

“Numarul de avorturi a scazut”

De ce avem nevoie de o lege privind consilierea în criză de sarcină?

ALEGEREA: COPIL DORIT VERSUS COPIL NEDORIT

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: