Conferinta Mondiala a Populatiei si Margaret Sanger:Geneva, Cairo, Beijing, Istanbul (1)

The Third International Conference, Bombay, 19...

The Third International Conference, Bombay, 1952, Family Planning Association India Mrs. Avabai Wadia (Reading message), Dr.Sarvepalli Radhakrishnan, Lady Rama Rau, Margaret Sanger (Photo credit: Wikipedia)

Istanbulul a gazduit intre 24-25 mai 2012, cea de-a 5-a Conferinta globala a parlamentarilor asupra populatiei si dezvoltarii , aproape paralel cu cel de-al 6-lea Congres Modial al Familiilor de la Madrid.

Tara gazda, Turcia, a legalizat avortul la cerere pana la 10 saptamani  in 1983. In prezent rata de inlocuire a populatiei este de 2,1  si aproximativ 50% dintre nasteri se realizeaza prin cezariana.Ina cest context primul ministru Erdogan a tinut un discurs in care afirma raspicat ca Avortul este o “crima”legându-l de agenda internaţională de control a populaţiei.

“Nimeni nu ar trebui să aibă dreptul să autorizeze aşa ceva. Fie că ucizi bebeluşul în pântecele mamei sale, fie că îl ucizi după naştere, nu există vreo diferenţă”, a declarat Erdogan la sfârşitul săptămânii trecute. Premierul a mai afirmat că scopul avortului este “prevenirea creşterii pe mai departe a populaţiei acestei ţări”… Declaraţiile primului ministru au fost susţinute de ministrul pentru familie şi politici sociale, Fatma Şahin. Aceasta a susţinut dreptul la viaţă şi s-a declarat de asemenea îngrijorată de creşterea numărului de cezariene. 

Canan Gullu, liderul Federaţiei Asociaţiilor de Femei, susţine însă că premierul a “atacat femeile” opunându-se avortului. “Primul ministru ar fi trebuit să vorbească despre problemele femeilor, precum şomajul, violenţa domestică sau statutul lor inadecvat în viaţa politică, în loc să facă politică din trupurile femeilor”, a spus el conform agenţiei France Press.

In fapt  numarul protestatarelor a fost de aproximativ 300, care isi sustineau punctul de vedere cu pancarte violet, adica inculoarea firmei Planned Parenthood, a carei fondatoare, Margaret Sanger a fost principala initiatoare si a primei

Si Polonia Christiana  este impresionata pozitiv de atitudinea primului ministru turc Erdogan care afirma raspicat ca uciderea celor nenascuti nu este o chestiune de opinie individuala deoarece are efecte asupra intregii comunitati si ca trebuie sa existe o opozitie clara impotriva acestor crime.“Prin faptul ca premierul numeste avortul o crima afirma dreptul copilului la viata, violarea acestuia  ascunzandu-se sub falsa pretentie a sloganului libertatii de a alege.” Premierul Erdogan a mai subliniat faptul ca Turcia are  o politica pro-familie si se straduieste sa reduca mortalitatea infantila si materna si sa creeze o  favorabil familiilor din care intreaga societate are de castigat.

Guvernul  turc intenţionează să schimbe legea avortului şi să încurajeze ca familiile să aibă minim 3 copii.

“Previziunile Natiunilor Unite indica faptul ca Turcia se va afla sub rata de inlocuirea  populatiei necesara pentru a-si mentine populatia prezenta… In urmatoarele decade acest dezechilbru demografic va crea o presiune de nesustinut asupra pensiilor si programelor de sanatate.”  Discursul Personhod USA a subliniat necesitatea ca persoana umana sa nu fie recunoscuta numai ca un consumator de resurse diminuate, dar si ca un producator de medicamente, de tehnologie si de informatie, de inovatii, ca sustinatori ai semenilor lor.

In timp ce Turcia are o rata de inlocuire a populatiei de 2,1, Romania are o rata de inlocuire a populatiei de 1,3 si a legalizat avortul de 55 de ani. Dar policienii nostri NU mentioneza dreptul la viata al copilasilor nenascuti. Oare domnul senator  Tudor Udristoiu, presedintele subcomisiei pentru populatie si dezvoltare a fost prezent la Istnbul si a semnat declaratia?

Mai multe informatii despre rasismul Margaretei Sanger si rolul ei proeminent in promovarea controlului populatiei (scurt istoric al Conferintelor Mondiale ale Populatiei) puteti citi pe un web site american dedicat Margaretei Sanger.


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: