Dr. Tonio Borg: noul comisar european al Comisiei pentru sanatate si consumatori

EPP LEADERS MEET IN DUBLIN 14 April 2008 - Ton...

EPP LEADERS MEET IN DUBLIN 14 April 2008 – Tonio Borg (Photo credit: Wikipedia)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Interviul acordat de dr. Borg imediat dupa audierile preliminare in care insista asupra faptului ca va respecta Tratatele Uniunii Europene ne dau speranta ca va face tot posibilul pentru respectarea demnitatii umane in tarile EU. Aceste Tratate contin si elementele care au permis prima initiativa cetateneasca pro-life europeana “UNUL DINTRE NOI”.

Click to access TonioBorgfactsheet.pdf

Interesante sunt atacurile pe care  le-au adus dr. Tonio Borg organizatii ale societati civile are au semnat si o declaratie comuna.Lista acestor organizatii incepe cu  IPPF=International Planned Parenthood Federation (ramura romaneasca SECS=Societatea pentru Educatie si Contraceptie Sexuala ), Catholics for Choice (care de fapt NU respecta Invataturile Bisericii Catolice, deci NU sunt catolici, fara ramuri in Romania-DEO GRATIAS!), COFACE (the Confederation of Family Organisations in the European Union, the European Humanist FederationENAR  (the European Network Against Racism), EATG (the European AIDS Treatment Group), ILGA-Europe (the European Region of the International Lesbian, Gay, Transgender and Intersex Association), si PICUM (the Platform for International Cooperation on Undocumented Migrants). “Ingrijorarile” acestora sunt impartasite de European Public Health Alliance care functioneaza cu si cu fonduri europene (perfect look!)). Motivul pentru care le-am enumerat este ca activitatea acestor organizatii civile este prezenta si influenteaza politici de sanatate publica in Romania.

Cred ca dimensiunea morala a doctorului Tonio Borg (avocat) este ilustrata de una dintre criticile inregistrate de asa-zisii Catolici “pentru alegere”, in fapt o extraordinara marturie pentru modul curajos si neobosit cu care lupta pentru “opiniile personale”:

“Cea mai conservativa campanie a fost suportul sau unilateral pentru misiunea grupul pro-life ”Darul Vietii’- desi a fost fara succes- sa apere articolul Constituiei malteze prin care avortul era considerat un act criminal.

Borg a trimis o petitie tuturor asociatiilor din insula, inclusiv cluburilor de bowling sau asociatiilor pirotehnice, pentru a ii intreba daca sunt de acord cu aceast aparare.” Jurgen Balzan, Malta Today

Dr. Tonio Borg sustine si Miscarea pentru drepturile, protectia si dezvoltarea copilului nenascut din Malta.

Comparati atitudinea sa cu cea a Comisarului Vassiliou pentru Comisia pentru  Educatie, Cultura, Multilingualism si Tineret, presedinta de onoare a Planned Parenthood Cipru (industria avostului si contraceptiei cipriote) carei Federatia Internationala a Planned Parenthood  (ramura romaneasca SECS) ii multumeste pentru “declaratia ei generoasa (de sustinere) si angajamentul continuu fata de drepturile sanatatii reproductive si sexuale si fata de viziunea International Planned Parenthood Federation”.

Deci sa nu ne surprinda atacurile asupra educatiei copiilor si tineretului destinate sa transforme sexul in drog, expunand generatiile fragede celor aproximativ 50 de boli cu transmitere sexuala, dintre care la sifilis suntem pe locul intai in EU, pentru a enumara numai 2 dintre consecintele nefaste.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: