AVORTUL

AR TREBUI SA FAC UN AVORT?

4d ultrasound showing 3 month old fetus
Copilas la 3 luni de dezvoltare intrauterina.

Numai dumneavoastra puteti da un raspuns acestei intrebari. Inainte de a lua o decizie, poate doriti sa  faceti cateva lucruri care

v-ar putea ajuta si pe care le-am gasit pe un blog american

1. Mergeti la un obstetrician pentru o echografie care va da o imagine a dezvoltarii  copilului dumneavoastra si  va ajuta sa stabiliti daca sunteti impacata cu uciderea copilului. In cazul in care nu gasiti rapid un cabinet, sunati unul dintre grupurile pro-life din lista de ajutor alternativ. Probabil ei vor sti sa va indrume la cabinet, unde eventual puteti avea o echografie gratuita. E mai bine sa stiti acum decat mai tarziu.

2. Vizionati un film despre dezvoltarea embrionara si fetala sau examinati fotografii si comparati-le cu informatiile despre varsta gestationala estimata pentru copilul dumneavoastra. Le gasiti on line dupa cateva minute de cautari. E mai dificil sa va indicam cum ati putea auzi inima copilasului la 11 saptamani in Romania dar pputeti asculta aici. Si ganditi-va daca puteti trai cu gandul ca v-ati ucis copilul la acest  moment al dezvoltarii sale. E mai bine sa stiti acum decat mai tarziu.

 3. Incercati sa intelegeti ca acest copil poate sa simta durerea incepand de la 6 saptamani dupa conceptie.. Este estimat ca un copil poate simti durerea intre 6 si 7,5 saptamani de sarcina.  E mai bine sa stiti acum decat mai tarziu.

4. Avortul provocat de pilula avortiva, RU 486, este o nastere. Este o nastere fortata a unui copil mort, muribund sau care urmeaza sa fie lasat sa moara. Este extrem de dureros. Multe femei are au dat nastere anterior unor copii vii au declarat ca avorturile au fost mult mai dureroase decat nasterile. E mai bine sa stiti acum decat mai tarziu.

 5. Informati-va asupra riscurilor avortului: sterilitate permanenta, histerectomie de urgenta, avort incomplet care necesita repetarea procedurii avortului, risc crescut de sinucidere, depresie de durata, frica patologica fata de medici si de sistemul de sanatate care poate dura intreaga viata, sangerare sau septicemie conducand la moarte, accident vascular cerebral sau infarct pe parcursul sau la scurt timp dupa “procedura” avortului…

Traumatismul avortului prin efectele sale pe termen indelungat se aseamana mult cu traumatismul violului. Pe parcursul avortului chirurgical, “chiuretajului”, sau cu pompa vacuum, nu controlati  situatia, sunteti limitata sau obligata sa nu va miscati, instrumente sunt in mod violent si repetat introduse in vaginul si uterul dumneavoastra, sangerati mult si simtiti o durere mare.

Sunteti victima unui atac violent asupra organelor dumneavoastra reproductive si faptul ca ati “consimtit” atacului nu va diminua traumatismul. Relatii sexuale dureroase si frigiditatea sunt prezente in viata multor femei dupa un avort asemenea celor care au trecut printr-un viol. E mai bine sa stiti acum decat mai tarziu.

 6. Avortul este decizia unui parinte. Copilul dumneavoastra se dezvolta in corpul dumneavoastra si dumneavoastra luati decizii care il privesc pe acest copil. Acestea definesc calitatea dumneavoastra de parinte.

Prin avort nu puteti evita sa fiti o mama si un parinte si a naste. Atunci cand treceti printr-un avort deveniti mama al carei copil a murit la nastere si un parinte care a ales moartea.

Alegand in calitate de parinte moartea pentru copilul dumneavoastra va indreptati spre vinovatie, rusine si va veti uri pe dumneavoastra insiva.

Alegand in calitate de parinte viata pentru copilul dumneavoastra veti simti  iubire, bucurie si compasiune. Ceea ce va fi bine pentru copil,  va fi bine si pentru dumneavoastra. Ceea ce ii dauneaza copilului, va va dauna si dumneavoastra. E mai bine sa stiti acum decat mai tarziu.

Cum  multe dintre fenomenele si complicatiile “pilulei” avortive (pilula-avortiva: combinatia mifepristona si misoprostol) sunt similare avortului chirurgical (chiuretajului, pompei cu vacuum) descris mai sus, cred ca sfaturile pot fi utile.

Poate nu sunteti dumneavoastra persoana care trebuie sa dea raspunsul, dar aveti o prietena, colega, vecina, sora, mama care incearca sa ia o decizie. Ajutati-o si recomandati-i aceste sfaturi. O vor ajuta pe mama si mai als pe copilasul care poate nu va mai avea alta sansa de a fi descris si perceput ca o fiinta umana capabila sa simta durere, sa simta caldura corpului mamei lui, sa ii auda bataile inimii sau vocea, sa simta bucuria sau stress-ul mamei.

Alaturat si marturia in engleza, unei tinere de 29 de ani acum, care a trecut printr-un avort la 14 ani si care povesteste cum i-a fost ucis copilul  la cinci luni de sarcina cu injectie intrauterina, apoi i s-a indus nasterea si a nascut copilasul  mort intr-un WC. Cat de mult a durut-o  atunci faptul ca trecand printr-o sarcina nu a avut un copil pe care sa il ingrijeasca. Si cat o mai doare inca acel evenimente, desi a trecut prin terapie. O alta marturie video, de data aceasta in limba romana. Dar si cateva impresii dintr-un forum romanesc. Sfatul unui preot catolic se gaseste  intr-o carte cu titlul “Intrebari despre avort”,   disponibila gratis on line.

Indrazniti si oferiti un mesaj de speranta si normalitate!

1. AVORTUL CHIRURGICAL

CABINET, INSTRUMENTE SI EFECTE

001_NVI2253

Un cabinet de ginecologie din Romania. Totul sclipeste de curatenie. Chiar si instrumentele. Povestea o puteti citi pe blogul autorului acestor fotografii de exceptie: #comment-3595 Restul victimelor sunt absente in aceasta fotografie. Poate inainte de a ajunge la acest cabinet de “ginecologie” ati putea sa raspundeti in interesul dumneavoastra la intrebarea  de mai sus  Si apoi sa analizati ajutorul alternativ disponibil.

2.1 Aparatul de vacuum pentru avort

Cred ca orice comentariu este inutil.  Priviti puterea de aspiratie a pompei si imaginati-va uterul dumneavoastra in locul bidonului de tabla…

2.2 STRIGATUL MUT:

Film care arata cum se desfasoara avortul prin aspiratie.

3. PILULA AVORTIVA

INTRODUCERE

Folosirea pilulei avortiva a fost a fost aprobata si in Romania.

Avantajul propus: avort la domiciliu, adica acasa, eventual in propriul pat!

Se poate cumpara pe internet, la mica publicitate din ziare!

“Femeie de 30 ani gravidă în 5 luni. A cumpărat medicamente avortive (mifepristonă și cytotec) de 600 ron de pe farmacia on line a unui web site de ginecologie și a ajuns la spital cu hemoragie și infecție. Dincolo de eroarea femeii, se ridică și problema responsabilității siteului care vinde online medicamente ce se eliberează doar pe bază de rețetă și se administrează doar în spital.”

?p=4476

Este prudent?

pilula-abortiva-ru-486-din-romania-a-provocat-doua-decese-in-italia

Este intelept?

Aveti curajul?

In Marea Britanie   un juriu a respins recent “dreptul “de a folosi metoda “avortului in pat”:

no-bedroom-abortions-rules-london-high-court

marea-britanie-se-discuta-posibilitatea-avortului-medicamentos-la-domiciliu

Sunteti invitate/invitati sa judecati!

DEFINITIE SI DESCRIERE

Singularul sub care este prezentata pilula avortiva este de fapt o inlocuire a unui plural. Corect ar fi fost: pilulele avortive, intrucat va vor fi administrate nu o pilula, ci doua substante medicamentoase active, MIFEPRISTONE SI MISOPROSTOL, insemnand dubla prudenta in cumpanirea contraindicatiilor, a reactiilor adverse si a complicatiilor.

Cateva web site-uri:

1. Food and Drug administration USA: ucm111328.htm

2. In Comunitatea Europeana  tarile decid individual protocolul de folosire. Asa incat in link-ul alaturat puteti citi inca o prezentare americana cu 250 de referinte: ru486info.html

3. In Romania “medicamentul se incadreaza la clasificarea ‘S’, adica eliberarea sa se face pe baza de prescriptie medicala in conditii restrictive pentru a fi utilizat numai in spatii cu destinatii speciale  (spitale, dispensare, cabinete). Medicamentul poate fi procurat si din farmacie pe baza de prescriptie medicala, utilizarea sa insa fiind obligatorie in mediu spitalicesc, sub stricta supraveghere medicala, in conformitate cu instructiunile din prospect, atasat medicamentului”.

http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri/pastila-pentru-avort-provoaca-reactii-in-randul-specialistilor-si-autoritatilor_196/

1. MIFEPRISTONA

Mifepristona este o substanta din familia steroizilor, capabila sa actioneze prin receptorii glucocorticoizi tip II (1). La nivelul endometriului blocheaza prin competitie receptorii  progesteronul, hormonul care face posibila sarcina. Endometrul degenereaza. Fatul, a carui inima pompeaza deja, nemai primind oxigenul si substantele nutritive necesare, moare in uter prin sufocare si “infometare”. Aceasta substanta a fost elaborata cu scopul declarat de a determina moartea fatului in utero.

Cum organismul mamei este in pericol prin prezenta organismului fatului atacat de bacteriile putrefactiei, fatul mort trebuie eliminat eficient. Aici intervine a doua pilula. Datorita modului de a actiona mifepriston este “recomandat” pana la cel mult 49 de zile de amenoree (2).

Cine nu ar trebui sa ia mifepriston?

CONTRAINDICATII

1. Varsta sub 18 ani sau peste 45 ani (35 ani in USA). Motiv:  studiile asupra efectelor au fost facute numai pe femei cu varsta cuprinsa inte 18 si 45 de ani.

2. Fumat: mai mult de 10 tigarii/zi reprezinta un risc.

3. Anemie

4. Astm

5. Folosirea de anticoagulante (aspirina de exemplu) sau boli ale coagularii

6. Afectiuni congenitale ale sangelui: porfiria

7. Terapie prelungita cu corticosteroizi (ex. prednison) sau cu anti-inflamatorii

8. Insuficienta glandei adrenale

9. Hipertensiune arteriala necontrolata medicamentos

10. Afectiuni cardiace

11.  Afectiuni hepatice sau renale

12. Suspiciune de sarcina ectopica

13. Mase chistice ovariene

14. IUD: dispozitiv intrauterin de contraceptie

15. Menstruatii variabile

16. Utilizarea de contraceptive orale in ultimele 3 luni

17. Sarcini cu probleme in antecedente

18. Endometrioza

19. Boala pelvica inflamatorie cronica

20. Alergie la mifepriston

21. Diabet zaharat cu complicatii

1. Schulz M, Eggert M, Baniahmad A, Dostert A, Heinzel T, Renkawitz R. RU486-induced glucocorticoid receptor agonism is controlled by the receptor N terminus and by corepressor binding. J Biol Chem. 2002; 277: 26238–26243

2. MISOPROSTOL

Misoprostol (Cytotec) este un analog sintetic al prostaglandinei E1 si este folosita cu mifepristona din 1988. (2.1) Efectele depind de doza. Determina contractii la nivelul intregului oviduct, miometrului (2.2), fiind si un vasodilatator puternic si antagosnist al agregatiei trombocitelor la nivelul micilor vase sanguine.(2.3)

CONTRAINDICATII

1. Sarcina:

– poate da contractii uterine puternice, cu risc de avort spontan;

– produce chiar si deces :

“… in Spitalul de Obstetrica-Ginecologie ‘Buna vestire’ din Galati, o asistenta medicala, insarcinata in 9 luni, a murit in noiembrie 2009 dupa ce i s-a administrat Cytotec. Cazul se afla acum in atentia autoritatilor locale.” (2.4)

2. La femeile de varsta fertila care nu folosesc metode de contraceptie: conduce la defecte congenitale (2.5) Exemple:

3.  Alaptare;

4. Conducatoare de masini si utilaje: poate da vertij;

5. Alergie la unul din componentii medicamentului: celuloza microcristalina, carboximethilamidon sodic, ulei de ricin hidrogenat;

6. Ar trebui utilizat cu prudenta in afectiunile in care hipotensiunea poate determina complicatii, cum ar fi in cazul bolilor aterelor coronariene (ex. cardiopatie ischemica), hypertensiune, boli vasculare periferice.

7. Cu prudenta in afectiuni digestive care predispun la diaree.

REACTII ADVERSE

1. Probleme digestive:  diareea, greata. Folosire misoprostolului nu protejaza total impotriva aparitiei bolilor de stomac si duoden datorate antiiflamatoarelor nonsteroidiene.

2. Dureri de cap

3. Vertij

4. Jena abdominala

5. Tulburari ale ciclului menstrual

6. Spasme uterine

7. Sangerari vaginale inter-menstruale sau post-menopauza.

SUPRADOZARE (2.6)

-Sedatie

– Tremor

– Convulsii

– Dispnea

– Dureri abdominale

– Diaree

– Febra

– Palpitatii

– Hipotensiune

– Bradicardie.

2.1 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2760893/?tool=pubmed

“Uses of Misoprostol in Obstetrics and Gynecology”. Rev Obstet Gynecol. 2009 Summer; 2(3): 159–168.

2.2 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2866714?ordinalpos=1&itool=PPMCLayout.PPMCAppController.PPMCArticlePage.PPMCPubmedRA&linkpos=2 Am J Obstet Gynecol. 1985 Dec 15;153(8):904-10.

2.3 http://www.wheelessonline.com/ortho/vasodilator_action_of_prostaglandin_e1_on_microcirculation_of_rat

2.4 http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri/valva-iscata-de-medicamentul-cytotec_4796/

2.5 http://www.musetel.ro/prospect_medicament.php?id=Cytotec,%20comprimate&PHPSESSID=cded4929cb39ca1b98e472307802b3ec

2.6 http://www.medicines.org.uk/emc/medicine/9352

COMPLICATIILE PILULEI AVORTIVE

1. Sangerare prelungita: intre 9 pana la 30 de zile; o femeie dintr-o suta poate avea o hemoragie atat de grava incat necesita o interventie chirurgicala locala si/sau perfuzie;

2. Durere: apoape 50% dintre femei necesita analgezice, in timp ce aproape o treime au nevoie de analgezice din clasa narcoticelor;

3. Greata si varsaturi sunt prezente aproape in toate cazurile;

4. Sarcina tubara: pilula nu poate ucide fatul in cazul unei sarcini ectopice. Femeia poate sangera dupa ce ia pilula, se gandeste ca sarcina a fost eliminata, dar continuarea dezvoltarii fatului va conduce la ruptura tubulara. De aceea se recomanda o echografie inainte de a lua pilula. Chiar si asa e posibil ca o sarcina ectopica sa nu fie descoperita in toate cazurile.

RU 486 failure in Ovarian Heterotropic Pregnancy, J. Lievin et. al., Am. J. OB,Gyn, Aug. 1990

5. Avort incomplet: necesita terminarea prin metoda chirurgicala.

6. Problematica in plan psihologic: femeia se confrunta cu parti ale fatului pe masura ce acesta este eliminat. In USA aceste parti ale fatului trebuie pastrate intr-un container si prezentate medicului.

Dr. Edward Sakiz, unul dintre presedintii firmei producatoare, Roussel Uclaf, afirma:”Femeia trebuie sa treaca timp de o saptamana prin acest proces, aceasta fiind o pedeapsa psihologica.”

7. Sindromul post-avort: probabil la fel de frecvent ca in cazul avortului chirurgical; cercetari suplimentare sunt necesare.

8. Decesul asurvenit  in tarile cu medicina avansate prin: stop cardiac, fibrilatie ventriculara, infarct (vezi cazul celor doua romance), hemoragie. In tarile sarace hemoragia este probabil cauza cea mai frecventa pentru moartea femeilor.

Frenchwomen’s Death…. N. Y. Times, A. Riding, April 10, 1991, A-10.

9. Maladii congenitale ale copilului care nu a fost avortat deorece doua substante toxice au fost administrate in timpul dezvoltarii organelor si aparatelor. E foarte probabil ca efectele sa fie comparabile cu cele ale Thalidomidei.

ADITIONAL copiii care se vor fi conceputi ulterior, pot prezenta deasemenea malformatii congenitale intrucat substantele trec bariera mebranei celulare si patrund in ovulele din ovarele femeii.

http://www.lifeissues.net/writers/willke/willke_04ru486kills.html

RU 486 Abortions, R. Henrion, Paris, Nature, Vol. 338, March 9, 1989, pg. 110 RU 486 Teratogenocity, Pons, Lancet, Vol. 338, Nov. 23, 1991, pg. 1333

Informatii recente: NEBInducedAbortionfull.pdf

A FI CONTINUAT!!!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: