25 MARTIE IN BELGIA: “FIECARE COPIL ARE DREPTUL LA O ZI DE NASTERE”

Sub aceasta deviza se va desfasura cel de-al  mars pentru viata in Belgia. Primul mars a fost sustinut de 7 dintre cei 8 episcopi belgieni. Un interviu al Mgr. Leonard de anul trecut explica necesitatea acestei manifestari publice a dreptului la viata a celor fara voce. Anul trecut IPS declara: “A fost o manifestare pentru a ameliora soarta femeilor si nu pentru a le condamna. Si cum sa nu ne bucuram de caracterul eminamente pluralist al marsului?  Este logic pentru ca drama avortului ii priveste pe tori, credinciosi sau necredinciosi…. Toate legile pot fi imbunatatite. Scopul meu este de a mentine alerte constiintele.  Si este munca politicienilor sa amelioreze legile avortului.”

Organizatorii sunt toti tineri, studenti sau nu si isi sustin prietenii din alte tari. Anul acesta au mers cu un autobuz la Marsul pentru viata de la Paris. Si anul acesta se pregatesc intens.

Prietenii de la “Generatia pentru Viata” sunt insirati si sustinuti de Youth Defence (Irlanda) in actiunea de distribuire de informatii pe strada.

 

Leave a comment