24 MARTIE IN SLOVACIA: MARSUL PENTRU COPILUL CONCEPUT

In Slovacia ziua de 25 martie este declarata prin lege “Ziua apararii drepturilor omului”. “Forumul pentru Viata” considera ca aceste drepturi sunt in prezent refuzate copilului nenascut si a stabilit aceasta data pentru desfasurarea Marsului pentru copilul conceput. Pentru prietenii nostri pro-life aceasta este ziua “in care crestinii din intreaga lume celebreaza amintirea conceperii Domnului Isus Cristos, demonstrand ca respectul pentru copiii care trebuie sa se nasca este prezent de secole in civilizatia crestina”.

In jurul datei marsului se desfasoara o multitudine de actiuni care accentueaza necesitatea apararii vietii  umane din momentul conceptiei. Se propune ca in saptamana 25 martie sa fie purtata o fundita alba ca semn al respectului vietii  din momentul conceptiei. Persoanele purtand fundita alba vor putea explica direct celor interesati convingerile lor, ceea ce ar putea avea un impact mai mare comparativ cu efectul comunicarii virtuale. Aceste fundite albe vor fi oferite de voluntari pe strazile catorva orase.

Se doreste o campanie nationala prin care sa se dezvolte respectul pentru viata fiecarui copil din momentul nasterii si se face un apel pentru ca vocea publiculuisa se ridice in apararea copilasilor nenascuti, fara voce. Un alt eveniment este conferinta anuala internationala avand ca invitata de onoare pe europarlamentara slovaca Anna Záborská.

Incheiem prin a va prezenta o alta initiativa frumoasa Monumentul copilului nenascut.

Leave a comment